Korzenny syrop/sok ze skórek jabłkowych

Korzenny syrop/sok ze skórek jabłkowych

Korzenny syrop/sok ze skórek jabłkowych

Jest to syrop ze skórek i resztek z jabłek ekologicznych. Doskona ły dodatek do herbatki lub po rozcieńczeniu na kompot. Zawiera du żo pektyn. Mój ostatni słoik syropu tak się zawieruszył, że stał w piwnicy 4 lata i jest pyszny, tylko od przyprawy korzennej nabrał ciemniejszej barwy. Sk ładniki: Skórki i zdrowe resztki pozosta łe z 1,5 kg jabłek 2 szklanki cukru Sok z 1 cytryny 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika 16 gram cukru waniliowego Wykonanie: Skórki i resztki z jab łek wraz z gniazdami nasienn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Joanny 55

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.