Ryba zapiekana ze szpinakiem z sosem śmietanowym

Ryba zapiekana ze szpinakiem z sosem śmietanowym

Ryba zapiekana ze szpinakiem z sosem śmietanowym

Przepis na : obiad

Dzień dobry! Dziś przygotowałam dla Was jeden z moich ulubionych przepisów na  zapiekaną rybę. Zazwyczaj używam szpinaku świeżego, jednak tym razem zastąpiłam go mrożonym szpinakiem w liściach ze śmietaną (właśnie taki znalazłam w zamrażalce). Składniki 60 dag filetów z ryby (np. mintaj, łosoś) 30 dag szpinaku 1 ząbek czosnku 1/2 kostki masła 1/2 szklanki słodkiej śmietany 1 łyżka maki 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka estragonu sól morska pieprz gałka muszkatołowa masło do wysmarowania naczynia Sposób Świe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne aromaty

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...