Takiego chleba z pewnością nie jedliście. Dla mnie dodatek orzechów do pieczywa jakoś nie pasuje. Tzn nie pasował, bo ten chlebek okazał się być fenomenalny. Jeden z łatwiejszych jaki miałam przyjemność przygotować. Dodatek prażonych orzechów i pestek dyni nadaje mu nieziemskiego smaku i aromatu. A jak pięknie pachnie podczas pieczenia;) Orkisz zawiera znacznie więcej białka niż ziarna pszenicy, gluten zawarty w orkiszu jet również lepiej przyswajalny. Orkisz to także bogate źródło witaminy A i E ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...