Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Obecnie na naszym rynku jest mnogość jabłek. Postanowiłyśmy to wykorzystać i wziąć się (w końcu!) za przyrządzanie musu jabłkowego na zimę. Robi się go niezwykle prosto, a taki domowy mus jest zdecydowanie tańszy, zdrowszy i smaczniejszy niż kupny. Zimą wystarczy wyciągnąć słoik, otworzyć i mamy gotowe nadzienie do ciasta, naleśników, deserów etc. Czas przygotowania: 1 godz Ilość porcji: 3 słoiki Składniki: 3 kg jabłek ( po obraniu i wydrążeniu wychodzi około 2, 4 kg) 2 łyżki cukru Kilka k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mus, jabłka, cynamon, słoik, cytryna, naleśniki, deser, desery, naleśnik, szarlotka, ciasto na naleśniki, ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, przetwory, szarlotka z jabłkami, ciasta z jabłkami, fajne ciasta, deser z owocami

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.