Serwowałyśmy już bułki z farszem zapiekane pod pierzynką serową. Danie fantastyczne w smaku, jednak bardzo pracochłonne. Dzisiaj, równie smaczna, ale za to szybsza alternatywa dla tego dania. Wydrążone bułki, zapiekane również w piekarniku, ale z jajkiem. Bardzo smaczne, ciekawie wyglądające danie na śniadanie. My użyłyśmy do jego przygotowania bułek pszennych, ale równie dobrze mogą był pełnoziarniste, dyniowe czy jakiekolwiek inne. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 3 Składniki 3 buł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...