Schab w porach i cebuli

53
  • Schab w porach i cebuli
  • Schab w porach i cebuli

    Przepis na : obiad

    Delikatny i soczysty! Składniki: ok. 1 kg schabu 3 cebule 2 pory 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła 200 ml wody 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Mięso posypać solą i pieprzem. Cebule pokroić w talarki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na zmianę plastry schabu z talarkami cebuli. 2. Pory pokroić w plasterki i ułożyć dookoła schabu. W kilku miejscach rozłożyć masło. 3. Śmietanę wymieszać z wodą i mąką. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek... Czytaj dalej na blogu KNURR.PL


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z KNURR.PL

    Dodaj komentarz