Przepis na : śniadanie
Od jakiegoś czasu porządkuję zamrażalnik. Muszę się pozbyć paru produktów i potraw. Po pierwsze baaardzo powoli szykuję miejsce na świąteczne potrawy, które zrobię wcześniej. Wiecie jak wygląda blogowanie. Przepisy muszą na bloga wjechać wcześnie, niż są święta. Wszystko co się da, mrożę, przynajmniej mam wtedy mniej roboty w święta. Po drugie My większości rzeczy i tak nie może jeść (jak np. krokiety z mięsem, które także mam zamrożone), a nie będę czekać na koniec jego diety, bo to może potrwać strasznie dł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...