Pleśniak

Pleśniak

Pleśniak

Nieciekawa nazwa kryje bardzo ciekawy smak. Pleśniak to połączenie kruchego ciasta, kwaśnego dżemu z czarnej porzeczki i słodziutkiej bezy.   Jeden z moich smaków dzieciństwa, zapomniany, teraz odkurzony i pokochany na nowo. Podczas pracy przy cieście dzieciaki zaglądały mi do kuchni. - A co pieczesz? Jak się nazywa to ciasto? - Pleśniak - Pleśniak? Bleeee, my na pewno tego nie zjemy. Zjadły i to wcale nie mało:)  Pleśniak220 g masła4-5 jajek (zależnie od wielkości)3 szklan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ivka w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.