Przepis na : obiad
Pieczona kaczka z nadzieniem z modrej kapusty, którą wcześniej poddusiłam w czerwonym winie. Mięso jest miękkie, soczyste, z przypieczoną skórką, a co za tym idzie baardzo smaczne :) Kapusta nie tylko wypełnia kaczuchę, ale jest dodatkiem do pełnego obiadu. Wystarczy ugotować ziemniaki albo upiec je w folii aluminiowej obok kaczki. W ten sposób zaoszczędzimy trochę energii. 1 kaczka (niecałe 2kg) 1 duże jabłko kwaśne MARYNATA: 1 łyżka soli 2 łyżki majeranku 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku NADZIENIE: 1 mała kapusta ... czytaj dalej...
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.