Najlepszy omlet z jagodami na swiecie jaki znam i taki wlasnie zapamietalam z dziecinstwa.Nie byl posypywany jagodami ,ale z jagodami upieczony.Cudownie wilgotny przez wyplywajacy sok z jagod przy krojeniu kazdego nastepnego kesa omletu.Wspanialy,cudowny pyszny,po prostu kwintensencja lata.Jesli nie jedliscie jagod w ten sposob przygotowanych koniecznie sprobujcie.Ten prosty omlet Was zachwyci.Skladniki na 1-osobowy omlet na patelnie 20-22 cm2 jajka2 lyzki maki orkiszowej 630 (lub zwyklej pszennej)2 lyzeczki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...