Proszę bardzo: dwa skladniki - szybko, smacznie i bardzo zdrowo! Jako bliski krewny pieruszki, selerowi naciowemu przypisuje się właściwości lecznicze. Warzywo to zawiera mnóstwo witamin (B,C,E), a także składników mineralnych. Dzięki obecności przeciwutleniaczy chroni skórę i cały organizm przed wolnymi rodnikami. Seler świetnie radzi sobie z toksynami, pobudza przemianę materii i apetyt na amory. Jedzony na surowo nie traci cennych składników. Idealnie nadaje się na koktajle, a ponieważ ma niewiele kalorii... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...