Drożdżowy placek z rabarbarem i kruszonką

Drożdżowy placek z rabarbarem i kruszonką

Drożdżowy placek z rabarbarem i kruszonką

Najsmaczniejsze o tej porze to ciasto z rabarbarem. Dziś rabarbarowiec dla miłośników drożdżowych wypieków. Na kawałek drożdżowego z rabarbarem i chrupiącą kruszonką skusi się każdy, dlatego warto upiec go na dużej blaszce. Bardzo podzielne, a nadmiary idealnie nadają się do zamrożenia. Część mąki w kruszonce zastąpiłam mielonymi migdałami, ale smak kruszonki możesz modyfikować wg własnych upodobań smakowych. Idealne będą mielone, podprażone orzechy laskowe lub w zdrowszej wersji zmielone płatki owsiane. Składni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.