Dynia to nie tylko ozdoba na Halloween, choć jakby nie patrzeć trzeba ją pociąć, żeby na coś się przydała. Jest niskokaloryczna, bogata w minerały (cynk, potas, wapń, fosfor) i witaminy szczególnie z grupy B, czy beta-karoten. Ale co najważniejsze jest dość wdzięczna w kuchni, gdyż jest dość uniwersalna. Dziś polecam prostą zupę krem z dyni. Składniki: 1.5kg dyni 300ml mleka 200ml bulionu 5 ząbków czosnku kwaśna śmietana 18% sól, pieprz ziołowy, chilli do smaku Przygotowanie: Dynie obieramy, czyścimy z p... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...