Przepis na : obiad
Zupa chrzanowa to pyszna, aromatyczna i ciekawa zupa, którą gorąco polecam przygotować na Wielkanocny stół. Zupę chrzanową gotuję na żeberkach wieprzowych z dodatkiem białej kiełbasy. Pod koniec gotowania dodaję tarty chrzan, a następnie miksuję zupę na gładki krem. Zupę chrzanową podaję z ugotowanym na twardo jajkiem oraz świeżym pieczywem. Zupa chrzanowa jest lekko pikantna, sycąca i bardzo smaczna. Zupa chrzanowa skradła serca moich domowników i w tym roku podczas świąt pojawi się ponownie, zamiast trad...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami