Przepis na : deser
Szarlotka na kruchym cieście to klasyka polskiej kuchni. Pyszna, pachnąca szarlotka na kruchym spodzie z dużą ilością jabłek poleca się do popołudniowej kawki, ale nie tylko – na każdą okazję np. urodziny czy święta. Szarlotka na kruchym cieście to bardzo prosty i dość szybki do zrobienia deser. Wystarczy zagnieść kruche ciasto i uprażyć jabłka. Ten przepis jest dla każdego. Poradzą z nim sobie nawet osoby, które rzadziej pieką i gotują. Szarlotka na kruchym cieście każdemu się udaje i wszystkim smakuj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami