Przepis na : obiad
Spaghetti carbonara to tradycyjne danie kuchni włoskiej. Do przygotowania oryginalnej carbonary potrzeba jedynie czterech składników: makaronu spaghetti, żółtek jaj, boczku oraz sera Parmigiano Reggiano. Prawdziwa carbonara nie zawiera śmietanki. Sos powstaje na bazie jajek, parmezanu oraz wody z gotowania makaronu. Spaghetti carbonara to mega proste i szybkie danie, do zrobienia w mniej jak 30 minut. Osobiście uwielbiam i dość często przygotowuję na obiad. Uważam, że to jedno z najpyszniejszych dań, jakie mo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami