Dalszy ciąg moich przetworów z buraczków. Tym razem zrobiłam sałatkę z tartymi gotowanymi buraczkami, papryką i cebulką . Nadaje się idealnie od razu do obiadu lub można zrobić trochę więcej, nakłaść w słoiki i zagotować. Idealnie się sprawdza jako dodatek do zimowych obiadków (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę z buraczkami i papryką: 2 kg gotowanych buraków 0,5 kg papryki czerwonej 2 duże cebule 3/4 szklanki octu 3/4 szklanki oleju łyżka soli łyżeczka cukru W przypadku,...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami