Już prawie 3 tygodnie w Walencji. Trochę już za mną, ale jeszcze wiele przede mną. Pierwsze dwa tygodnie i dużo emocji… nowe miasto, ludzie, nowe smaki… Cieszę się że mam okazję tu być i doświadczać tego wszystkiego. Nie jestem zawodowym kucharzem, więc trochę obawiałam się czy dam sobie ze wszystkim radę. Ale ludzie tutaj są tak mili i chętni do pomocy i nauczenia nas czegoś, iż sprawia poczucie, że wszystko będzie dobrze! Zajęcia w szkole Altaviana są bardzo produktywne, uczymy się dań, nie tylko... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.