Pierwsze wrażenie zapisane w smaku.

Pierwsze wrażenie zapisane w smaku.

Pierwsze wrażenie zapisane w smaku.

Powoli odkrywam, czym jest dla mnie Walencja – miasto wielu urokliwych budynków (z klimatycznymi tapas barami) słonecznej plaży… i oczywiście miasto wielu nowych smaków. Dlatego ten wpis chciałbym, aby był moim subiektywnym zestawieniem, tego co doświadczyłem w pierwszych tygodniach pobytu w ciepłej Walencji. Agua de Valencia Niech nikogo nie zmyli nazwa, bo woda z Walencji, wcale nie pochodzi ze starych, głęboko położonych wód podziemnych. Jest to trunek, który zaprasza nas do długich rozmów przy stole. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj po hiszpańsku

Autor

ProaktywniProaktywni

W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szynka, mięso, ryby, owoce morza, ryba, bułki, koktajle, arbuz, szynka gotowana

Inne przepisy z Gotuj po hiszpańsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.