porcja dla 1 osoby 1 ziemniak kawałek marchewki pół cebuli kawałek selera szczypta suszonych pomidorów w płatkach lub grys 1 filet ryby (dowolna) ok 150 g 2 szkl rosołu lub bulionu warzywnego natka pietruszki, koperek zioła . przyprawy Rosół wlewamy do małego garnka, dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości, następnie dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki rybę i gotujemy jeszcze ok 7-10 min przyprawiamy do smaku solą i pieprzem posypujemy natką pietruszki i koperkiem ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...