Indycze podudzia w miodzie i winie

Indycze podudzia w miodzie i winie

Indycze podudzia w miodzie i winie

Przepis na : obiad

3 podudzia indycze 3 łyżki miodu 3/4 szkl wina sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta chili pół łyżeczki papryki słodkiej szczypta curry szczypta hyzopu 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 1 łyżka śmietany 22% Podudzia umyć. W garnku wymieszać wino, miód i przyprawy, włożyć podudzia i obrócić kilka razy by całe były w marynacie. Odstawić na ok godzinę. Wstawić na ogień, dodać pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę i cebulę. Podlewać wodą i dusić do miękkości ok godzinę, półtorej. Na koniec wyjąć mięso, a ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.