Chleb Wiejski Żytni – Przepis

34
  • Chleb Wiejski Żytni – Przepis
  • Chleb Wiejski Żytni – Przepis

    4 kg grubo mielonej mąki , 2 L wody , 4dag soli Rozczyn: 25 dag mąki żytniej razowej , 50 dag ciasta chlebowego z poprzedniego pieczenia, 1,5 dag drożdży, pół szklanki wody, 025 szklanki zsiadłego mleka. Do pieczenia chleba wiejskiego trzeba przygotować rozczyn : wszystkie składniki wymieszać na gęstą papkę, dodać namoczony w ciepłej wodzie chleb z poprzedniego wypieku i pozostawić w cieple na jedną dobę. Trzecią część mąki przeznaczonej na wypiek rozmieszać z ciepłą wodą i dodać wyrośnięty rozczyn , wymiesz... Czytaj dalej na blogu FaceciTezGotuja.pl


    Inne przepisy z FaceciTezGotuja.pl

    Dodaj komentarz