Idealna na śniadanie lub podwieczorek. Nie można się jej oprzeć... Na niedzielne śniadanie pożarliśmy ją raz dwa popijając kakao. Przepis pochodzi z bloga Pistachio . Dziękuję Lo!!! Finska chalka kardamonowa czyli Pulla 1/2 paczki (3,5 g) suszonych drożdży lub 12 g świeżych 62 ml ciepłej wody 250 ml mleka (zagotowanego i wystudzonego) 115 g cukru po 1/2 łyżeczki soli i mielonego kardamonu 2 lekko ubite jajka 630 g mąki pszennej typu 550 55 g masła (stopionego i wystudzonego do letniej temperatury... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)