
Zbliża się Wielkanoc, w związku z tym czas na przygotowanie domowego żurku. Wczoraj pokazałam Wam jak przygotować zakwas na żurek, a dzisiaj chciałam pokazać jak właśnie na nim ugotować żur. Domowe zupy mają to do siebie, że dokładnie wiemy co w nich się znajduje i przyprawiamy je zgodnie ze swoimi upodobaniami. Myślę, że większość z Was nie wyobraża sobie Świąt bez tej zupy. Zapraszam do wypróbowania mojej metody na tą tradycyjną zupę:) Składniki: - 10 dag wędzonego boczku; - 40 dag białej kiełbasy; - 4 z... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli