Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla

Przepis na : obiad

Pojawiły się u mnie pstrągi, co było idealną okazją do wykorzystania patelni grillowej.  Pstrągów nie trzeba skrobać ani pozbawiać ości, gdyż skóra schodzi po obróbce termicznej, a mięso łatwo zsuwa się z ości. Zainspirowałam się przepisem  [stąd] , kilka modyfikacji i wyszły doskonałe pstrągi z grilla. Z dodatkiem  zapiekanych ziemniaków  wyszły 2 strasznie duże i sycące dania. 2 pstrągi wypatroszone 1/3 pęczka koperku 1/2 cytryny 50 gram masła 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli Pstrągi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.