Paszteciki kruchodrożdżowe

Paszteciki kruchodrożdżowe

Paszteciki kruchodrożdżowe

Paszteciki są dobre nie tylko do barszczu, ale i jako przegryzka na słono. Te są bardzo dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Ciasto powinno pozostać do lekkiego wyrośnięcia, ale w wersji dla niecierpliwych jak ja można zawijać paszteciki od razu. Ważne, żeby w kuchni było ciepło, a piekarnik nagrzany. Oryginalny przepis pochodzi  stąd . 500 gram pieczarek 1 cebula 70 ml śmietany 1 żółtko 2 łyżeczki mąki 25 gram świeżych drożdży 1 łyżka cukru 340 gram mąki 1/3 łyżeczki soli 125 gram zimnego masła 70... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

czerwonygupik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, paszteciki, ciasto, kopytka, ciasto na zimno, barszcz, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, paszteciki drożdżowe, pieczarki w cieście, jajka z farszem, ciasto z białek , barszcz czerwony

Inne przepisy z Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.