Pozostajemy w temacie pieczywa, czas na obwarzanki. Te kojarzone z krakowskim rynkiem (i gołębiami) zazwyczaj są zbite i ciągnące się, te domowe są znacznie lżejsze, no i można je sobie dowolnie doprawić. Skorzystałam z dwóch przepisów: [wersja 1] i [wersja 2] . Każdy ma plusy i minusy. Obwarzanki z pierwszego przepisu są znacznie lżejsze, ale bardzo trudno je obwarzać, natomiast drugi przepis ma łatwość obwarzania, ale w całości obwarzanki są mniej puszyste. Ja chyba postawię na wersję pie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...