Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Mięso z rosołu czasami mrożę, i gdy uzbiera się większa porcja, przygotowuję krokiety, paszteciki lub pasty do chleba. Tym razem mięso zużyłam do farszu na pierogi. Ciasto: 3 szklanki mąki, najlepiej poznańskiej 1 jajko 2-3 łyżki oleju (będzie bardziej elastyczne) 1 niepełna łyżeczka soli 1 szklanka bardzo ciepłej wody Nadzienie: 500 g ugotowanego mięsa (u mnie filety z kurczaka i szponder wołowy) 1 cebula sól i pieprz do smaku kilka kropel maggi suszony czosnek oraz kawałek boczku lub słoniny do okraszenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pierogi przepis, pierogi, ciasto, boczek, rosół, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pasty, pasta, krokiety, chleb, paszteciki, kurczak, wieprzowina, filet z kurczaka, wołowina, pierogi z mięsem, krokiety z mięsem, jajka z farszem, kurczak z czosnkiem, kurczak z boczkiem, pasta z kurczaka

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.