Nie jest to zupa dla każdego, smak cytryny jest dominujący. Ostatnio czytałam o wielu zaletach cytryn, więc warto dać tej zupie szansę. Po książce, którą czytałam można dojść do wniosku, że cytryna jest dobra prawie na każde schorzenie :P Mam zamiar przetestować tę teorię i dam znać jak wyszło;). Jak w temacie, wzorowałam się na przepisie Sophie Dahl, który nieznacznie zmodyfikowałam. Cytrynowa zupa soczewicowa wg Sophie Dahl Składniki (ok. 6 porcji): - 2 szklanki czerwonej soczewicy -1,5 litra bulionu (u mni... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...