Kochani, pomimo nawału nowych obowiązków (macierzyńskich) udało mi się przygotować jeden wypiek na święta. Nieco rustykalny, ale pełen smaku dzięki "pijanej" żurawinie i mocy migdałów. Dzielę się przepisem z Wami. Polecam nie tylko na święta. Życzę Wam Wspaniałych, Spokojnych Świąt Wielkanocnych! My spędzimy je pierwszy raz we trójkę. Mam nadzieję, że każdy z Was znajdzie w tych pięknych dniach tyle szczęścia co my! Składniki: CIASTO: 100 g migdałów bez skórki (mogą być płatki migdałowe) 200 g j... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...