Przepis na : śniadanie
Na weekendowe śniadanie polecam bardzo proste, smaczne i nieco inne danie - quesilladę, czyli zapieczoną tortillę, a ponieważ jest śniadaniowa nafaszerowałam ją składnikami najczęściej serwowanymi na śniadanie - bekonem, jajkiem i awokado. Danie jest bardzo smaczne i pożywne, po zjedzeniu takiej śniadaniowej quesillady będziecie czuć się najedzeni przez wiele godzin. Polecam! Składniki : 1 tortilla (pszenna lub kukurydziana) kilka plastrów zgrilowanego bekonu awokado 1 nieduże jajko Przygotowanie :&nbs... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...