Przepis na : śniadanie
Lubię dobre sobotnie śniadanie. Lubię wstać bez pośpiechu, pokręcić się po mieszkaniu w pidżamie, rozejrzeć się, wypić herbatę, przejrzeć co nowego w necie, a potem zaczynam myśleć o śniadaniu. Zwykle jest około południa. I wtedy nachodzi mnie ochota na coś dobrego, smacznego, nowego, nietuzinkowego. W końcu mam czas i mogę kombinować i wymyślać oryginalne śniadania. Gdyby tylko nie ten wzmagający się głód... Ponieważ bardzo lubię jajka w każdej postaci, postanowiłam coś z nich przygotować. W lodówce znalaz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...