Nie od dziś wiadomo, że jestem wielką fanką rogalików. Fakt, trzeba się przy nich nieco napracować, ale są przy tym pyszne. Dzisiejsza moja propozycja to taka zachęta dla wszystkich lubiących ciastka regionalne. Drożdżowe rogaliki z czekoladą to przepis pochodzący z Małopolski. Jest to wyjątkowy region w naszym kraju. Niezwykłe krajobrazy i kultura przeplatają się tu z nowoczesnością. Moje dzisiejsze rogaliki to takie połączenie tradycji z nowoczesnością. Ciasto drożdżowe z którego powstają rogaliki robi się ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.