Wiosenna, zdrowa i idealna na upalne dni zupa. Do tego lekka i smaczna. Dla dzieci można ją zaserwować w postaci zmiksowanej. Można ją przyrządzać z lub bez śmietany. Mi bardziej smakuje z jej dodatkiem, bo podkreśla smak buraczku i powoduje, że zupa jest bardziej delikatna i zarazem wyrazista. Taką botwinkę mogłabym jadać niemal codziennie J SKŁADNIKI : (4- 5 porcji) 1 duży pęczek botwiny (2 buraczki + zielone liście i gałązki) Pół pęczka koperku Włoszczyzna na bulion (marchewka, pietruszka, seler) Kawa... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...