Ciasto ucierane z rabarbarem i awokado bez tłuszczu

Ciasto ucierane z rabarbarem i awokado bez tłuszczu

Ciasto ucierane z rabarbarem i awokado bez tłuszczu

Przepis na : deser

Czy wiedzieliście, że awokado może zastąpić tłuszcz przy pieczeniu ciasta? Ja postanowiłam zrobić eksperyment, bo przecież awokado zawiera w sobie tłuszczu bardzo dużo, a przy tym jest on dobroczynny dla zdrowia. Właśnie zaczął się sezon na rabarbar, więc postanowiłam połączyć   go razem z awokado i tak powstało to bardzo smaczne i puszyste ciasto. Sami musicie je również wypróbować. Przepis jest na blachę 28 cm x 36 cm. Co potrzeba: 600 g rabarbaru najlepiej czerwonego, 1 dojrzałe awokado (ok 200 g) 260 g mą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.