Bułki rozmarynowo-paprykowe (polskie bułki z akcentem bułgarskim).

Bułki rozmarynowo-paprykowe (polskie bułki z akcentem bułgarskim).

Bułki rozmarynowo-paprykowe (polskie bułki z akcentem bułgarskim).

Moja pierwsza kulinarna inspiracja po powrocie z Bułgarii to domowe polskie bułki pszenne z dodatkiem suszonej, bułgarskiej papryki oraz świeżego rozmarynu z mojej doniczki. Składniki:640 g przesianej mąki tortowej300 ml ciepłej wody,2 płaskie łyżeczki soli,25 g świeżych drożdży,pół łyżeczki cukru,2 łyżki oliwy,1 białko jajka 50 ml ciepłego mleka (do zaczynu)kilka gałązek rozmarynu (może być suszony)garść suszonej papryki (u mnie z Bułgarii) ale mogą być suszone pomidory Robimy zaczyn: 25 g drożdży mieszamy z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.