Zupa chrzanowa Wielkanocna zupa z chrzanem, ziemniakami i białą kiełbasą. Jest zabielana śmietanką i posiada lekko wędzony posmak. W smaku trochę przypomina barszcz biały lub żurek, ale dominuje w niej smak chrzanu. Zupę możemy podać w miseczkach chlebowych, na które przepis znajdziecie TUTAJ (klik) Składniki: 10 dkg wędzonej szynki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1,5 litra bulionu 3-4 ziemniaki 2 białe surowe kiełbasy 2 łyżeczki chrzanu 100ml kwaśnej śmietanki 2-3 jajka ugotowane na twardo Przyprawy: sól,... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...