Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika

Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika

Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika

Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika Pyszny i kolorowy obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku i to w zdrowszej wersji, bo warzywa i ryby nie są smażone w głębokim tłuszczu, a pieczone. Całe danie robi się razem za jednym zamachem, jedyne na co musimy zwrócić uwagę to to, że połowę „frytek” pieczemy przez 40 minut, a resztę warzyw i rybę dokładamy w połowie czasu i pieczemy przez 20 minut.     Składniki: Ryba: 2 pstrągi sól, pieprz cytrynowy 2 łyżeczki masła 2 ząbki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, pstrag, fit, buraki, cukinia, ziemniaki, mielone, obiad, bez pieczenia, ciasto, łosoś, śledź, sosy, marchewka, sos serowy, pieczone ziemniaki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sledzie w oleju, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.