Przepis na : obiad
Będąc na See Bloggers – evencie organizowanym kiedyś w Gdyni, byłam uczestniczką warsztatów kulinarnych z szefami kuchni. To właśnie wtedy pierwszy raz spróbowałam omletu z bobem i od razu polubiłam ten smak. Tyle, że omlet ten nie był podawany jako propozycja śniadaniowa, ale jako towarzystwo do smażonej kaczki. Jeżeli lubicie bób, lubicie jajka, a w szczególności omlety to będziecie zachwyceni tym smakiem Składniki: – 100g bobu – 3 jajka – 50g ricotty lub śmietanki 30% – sól, piep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)