Przepis na : śniadanie
Przyznam się szczerze, że tortilla de patatas to jedno z tych hiszpańskich dań, które uwielbiam najbardziej. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno, stanowi świetną przekąskę do szkoły, pracy, czy na imprezę, a nawet jako obiad, czy śniadanie. Polecam wypróbować tortilli w kompozycji z różnymi dodatkami. Ja tym razem chciałabym zaprezentować Wam wersję ze wspaniałym bobem, który nadaje jej cudownej barwy i smaku. Przepis na 6 porcji, jedna to ok. 175kcal, B: 8,6g, T: 9,3g, W: 15,6g. Składniki: – 6 małych ziemni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)