Dawno temu robiłam już pierogi z ciasta z dodatkiem twarogu, tyle, że słodkie, z jagodami (można zobaczyć je tutaj ). Tym razem przygotowałam farsz "recyklingowy": z mięsa pozostałego z rosołu, z dodatkiem jajka na twardo, z cebulką i zieleninką. Wyszło świetnie; ciasto jest niezwykle mięciutkie i delikatne; pierogi są sycące i niesamowicie pyszne. Pomysł podpatrzyłam tutaj. składniki: ciasto: 150 g twarogu (użyłam sera typu włoskiego) 1 jajo 1 łyżka masła szczypta soli ok. szklanka mąki pszennej farsz: ok 3... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.