Kluseczki przypominają kopytka, są jednak nieco lżejsze. Ciasto składa się głównie z twarogu, z niewielkim dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Przygotowuje się go łatwo i szybko, w misce, bez potrzeby wyjmowania stolnicy. Kluseczki formuje się za pomocą łyżki. Można - podobnie jak kopytka podawać je zarówno na słodko, jak i na słono. składniki: 250 g twarogu 1 jajko 6 łyżek mąki pełnoziarnistej szczypta soli Twaróg wkruszyć do miski. Dodać jajko, sól i mąkę. Wyrobić jednolite ciasto, odstawić na kilkanaście minut. ... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.