klopsy w sosie koperkowym

klopsy w sosie koperkowym

klopsy w sosie koperkowym

Przepis na : obiad

Pomysł na lekkie, smaczne i pożywne danie. Koperek i natka pietruszki nie tylko nadają pyszny zapach i smak, ale i cieszą oczy świeżą, wiosenną zielenią. składniki: 500 g mielonego mięsa drobiowego jajko czerstwa kajzerka 2 łyżki bułki tartej cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku ponadto: mąka pszenna 2 szkl bulionu Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Dodać do mięsa razem z jajkiem, posiekaną cebulą i pietruszką, bułką tartą oraz przyprawami. Wyrobić gładką masę. Zwilżonymi dłońmi formować niewi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 6niebo

Autor

Asa_6niebo

Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, bułki, mielone, drobiowe, sosy, klopsy, mięso mielone, pulpety, bułka pszenna, jajka w sosie wiosennym

Inne przepisy z 6niebo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.