masła 100 g brązowego cukru 3 łyżki masła orzechowego 200 g płatków owsianych 175 g ziaren słonecznika 50 g sezamu 100 g migdałów pokrojonych drobno 50 g żurawiny 100 g rodzynek szczypta soli kilka łyżek dżemu lub marmolady o kwaskowatym smaku Do rondelka wrzucamy masło oraz cukier. Gdy masło i cukier się rozpuszczą dodajemy masło orzechowe i mieszamy. Studzimy
Cooking Monstermarnować jedzenia: Ten przepis to świetna propozycja, gdy w domu zalega Wam niepotrzebna marchew i bakalie. Ciasto jest przepyszne i bez żadnych dodatków, ale do środka można dodać suszoną żurawinę i orzechy włoskie i podać oprószone cukrem pudrem - będzie smakowało wyśmienicie! Ciasto marchewkowe: 5 średnich marchewek (ok. 2 szklanki startej marchwi) 2 szklanki mąki 5 jajek 1 łyżka ekstraktu
Cooking Monsterpotrzebnych witamin. Sałatka: 1 kalarepa 1 pęczek rzodkiewek 1 mała cukinia 1 średnia marchew 1 łyżka majonezu 2-3 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny garść suszonej żurawiny sól i pieprz szczypta ziół do sałatek natka pietruszki lub koperek Warzywa umyć. Kalarepę i marchew obrać, z rzodkiewki odciąć liście i ogonki. Wszystkie warzywa zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać
Czerwień i błękitdługo uczucie sytości. Płatki owsiane zawierają dużą ilość przeciwutleniaczy, dzięki czemu walczą z wolnymi rodnikami i skutecznie opóźniają proces starzenia. Spróbuj także: Owsianka na mleku mleko płatki owsiane żurawina
Fit&Fast Kitchennapełnić dwie połowy ananasa. Polecam! 1/2 świeżego ananasa 1 wędzona ćwiartka z kurczaka (średnia) 1 mała puszka kukurydzy (użyłam Bonduelle) 50g pora 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki ulubionych nasion/orzechów (u mnie pestki z dyni i nasiona konopi) sól, pieprz Dodatkowo: 2-3 łyżki majonezu/gęstego jogurtu naturalnego Ananasa umyć, osuszyć i przekroić
Di gotujeszklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki zmielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 4 łyżki poszatkowanych orzechów 1/3 szklanki suszonej żurawiny lub rodzynek 1. Siemię lniane zalać 10 łyżkami wody, wymieszać i odstawić na około 5 minut. 2. Banany rozgnieść widelcem, dodać pozostałe mokre składniki razem z siemieniem lnianym, wsypać proszek
Mała Cukierenkanadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku . Podajemy od razu na gorąco – inaczej nie będzie się ciągnął przy krojeniu, a to najfajniejsze . Doskonale smakują z sosem pomidorowym , ketchupem czy żurawiną . Smacznego Post Serowe paluszki pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżytylko okruszki ;) Składniki: 250g masła (prawdziwego, 82- 83% tłuszczu) 3 łyżki mleka płynnego 250g mleka w proszku pełnego 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1 opakowanie herbatników, orzechy, rodzynki, żurawina, jagody goji - ilość dowolna Przygotowanie: Masło rozpuścić w rondelku z cukrem i mlekiem płynnym, zestawić z ognia i dodać mleko w proszku i kakao ucierając na gładką masę. Dodać bakalie
Cakes By KejtPrzygotowanie: 1/ Sałatę tniemy w podlużne paski, układamy na środku talerza w kształcie gniazda, 2/ Morele szatkujemy i kładziemy 3 kulki na sałatę, na kulki układamy morwę. 3/ Posypujemy żurawiną, a następnie polewamy dookoła dressingiem (miksujemy olej, zalewę, herbatę i liczi) 4/ Wydrążamy kulkownikiem winogrona i układamy na przemian z kostkami sera blue. 5/ Posypujemy wszystko płatkami jaśminu
Kuchnia PROzdrowotnaostygnięcia. Chlebek dla mnie idealny ze względu na sporą ilość chrupiących dodatków, takich jak orzechy. Jednak fani słodkiego pieczywa mogą zamienić orzechy, siemię lniane i słonecznik suszoną żurawiną, rodzynkami czy nawet daktylami, jest równie smaczny! Do takiego chleba polecam własnoręcznie ubić masło - radość z jedzenia samego chleba z masłem jest ogromna
Pora na porajajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3-4 łyżki śmietany 18%, 2 1/2 szklanki mleka, opakowanie cukru waniliowego, 1/2 szklanki rodzynek, 1 szklanka płatków migdałowych. 3/4 szklanki żurawiny, 1/2 szklanki wiórków kokosowych, słoiczek powideł śliwkowych. Wykonanie: 3 szklanki mąki pszennej mieszamy z 1/3 szklanki cukru oraz proszkiem do pieczenia, Dodajemy pokrojoną w kostkę zimną margarynę, 6 żółtek, śmietanę
paapilotkaacytryny cukier waniliowy szczypta soli masa makowa: 300g maku 1/2 L mleka 100g masła 1/2 szklanki miodu 200g cukru pudru 3 jajka 1 szklanki np orzechy, rodzynki, żurawina, skórka pomarańczowa dodatkowo: lukier (opcjonalnie) Przygotowanie: Przygotować masę makową. Mak wsypać do garnka z gorącym mlekiem, gotować około 30 minut mieszając od czasu do czasu, aby nie przypalić
Tagebuch po polskuśrednicy ok. 16 cm, idealna na babeczki lub małe torty -Zestaw 6 widelczyków deserowych - Książka "Zioła w domowej apteczce" - Sól himalajska - Soja - i na osłodę kruche ciasteczka z żurawiną, jabłkiem i białą czekoladą :) Patera prezentuje się pięknie! :) II miejsce: -Stylowy słoiczek z uchwytem i słomką - Foremki do deserów na zimno -Foremki do kostek lodu - Łuska gryczana -Kawa
Nastoletnie Wypiekaniesoli morskiej Mieszamy i jemy :) ---------- Zapraszam też po przepisy na inne surówki: - ze szpinaku i buraka - z brukselki z rodzynkami - z brukselki i białej rzodkiewki z żurawiną - z buraków i pietruszki
Smakuje zdrowoChleb odłożyć na kratkę do ostudzenia, choć tak długie czekanie może wystawić na próbę naszą cierpliwość - wokół chleba unosi się niesamowity zapach :) ----- Podobne chleby na zakwasie: Chleb wileński z żurawiną i śliwką Chleb pszenno-owsiany z rozmarynem Chleb z oliwkami "Gang Różowego Sari" Amany Fontanella - Khan to przejmująca książka non fiction o kobietach i Indiach. Jeśli czytaliście "Lalki w ogniu
Weekendy w domu i ogrodzie