hodować sami w domowym zaciszu. W specjalnym naczyniu tworzymy optymalny, wilgotny klimat, który umożliwia nam hodowlę dowolnych kiełków - lucerny, rzodkiewki czy pszenicy. Możemy ich używać do sałatek, kanapek, zup czy nawet koktajli. Mamy do wyboru kiełkownice jedno lub wielopoziomowe, a ceny zaczynają się już od 20 zł. 7.Shaker/bidon/butelka Zakręcany pojemnik idealnie sprawdzi się, gdy chcemy wziąć na drogę zielony(...)ręką. Przy okazji nie zaśmiecamy środowiska plastikowymi butelkami. Niektóre firmy robią bardzo fajne pojemniki z motywującymi napisami, dla aktywnych fizycznie jak znalazł. 8. Temperówka do warzyw Umożliwia robienie oszukanego makaronu z cukinii czy marchewki - w zależności do modelu, możemy uzyskać szerokie wstążki, nitki lub jeszcze inne kształty. Genialnie sprawdzi się, kiedy musimy zjeść coś lekkiego w ramach przekąski. Temperujemy warzywo
Powiedz dietom nieduża, gruba, najlepiej ręcznie wykonana z dębowej deski. Dla kogoś innego może być to nowoczesny blender, w którym z łatwością przygotuje koktajl, który zabierze do pracy czy błyskawicznie zrobi zupę krem. Wiele osób na pewno nie wyobraża sobie kuchni bez robota planetarnego... i można by tak długo wymieniać :-). Według mnie bardzo ważnym sprzętem kuchennym jest patelnia. Najlepiej duża, w końcu(...)leżąca w ręce nigdy nie zawiedzie nas w przygotowywaniu naleśników. Grube dno patelni pozwoli wysmażyć idealnego steka. Wysokie krawędzie pozwolą na przygotowanie jeszcze większej ilości naszego ulubionego sosu do makaronu. Moim ulubionym jest sos carbonara. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćNie ma nic bardziej rozgrzewającego na zimowe chłodne dni jak rosołek. Przygotowaliśmy dla Was kilka odsłon tej pysznego dania. Rosół nie tylko mocno rozgrzewa, co ma
KreatywnePinysałatki z kapusty pekińskiej tym razem w wersji owocowej. Oczywiście, zamiast majonezu, możecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was. Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów. Drukuj Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 mandarynki 3 plastry ananasa 1 jabłko Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki(...)pokroić w cząstki. Wymieszać całość razem. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-kapusty-pekinskiej-mandarynek-jablka-ananasa/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkurozczarowały. Różnorodne, bardzo apetyczne, nieskomplikowane. Podzielone na rozdziały według podstawowego składnika, mamy tu więc dania z kurczaka, różnych mięs, ryb i owoców morza, dania makaronowe, warzywne, a dodatkowo zupy i przystawki oraz desery. Z pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie. Nie są to jednak tradycyjne przepisy kuchni włoskiej, bardziej nowoczesna, kolorowa i szybka kuchnia luźno nawiązującą do tradycji Półwyspu(...)miła dla oka grafika. Każda receptura opatrzona jest notką od autora, włoską nazwą potrawy, listą składników oraz metodą przygotowania opisaną w punktach. Obie przetestowane przeze mnie potrawy - makaron z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi i sałatka z tuńczykiem i fasolą - wyszły pyszne. Ich przygotowanie nie sprawiło mi również trudności. Myślę, że zmieściłam się w tytułowych 20 minutach, z czym
Chilli Czosnek i Oliwaciasteczka, odpić ulubione wino poziomkowe i spędzić cały ten dzień wśród najbliższych. Jeszcze tylko trochę! Buraczków wszędzie pełno, więc trzeba z nich coś dobrego przygotować. Może babeczki? Już były. Makaron? Był. W takim razie czas na zupkę! Trochę jakby świątecznie, ale nie do końca. Do świąt jeszcze trochę, ale kto powiedział, że dobrego barszczyku nie można jeść poza świętami? Nikt(...)wraz z majerankiem i oregano, gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy wyciśnięty sok z pomarańczy. Buraka, którego zostawiliśmy wcześniej, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Zupę zdejmujemy z ognia, dodajemy startego buraczka, mieszamy i pozostawiamy na chwilę (w ten sposób nasz barszczyk nabierze pięknego koloru). Serwujemy w miseczkach, uprzednio przecedzając zupkę przez sito. Posypujemy posiekaną natką
Be Fit Be Strongtradycyjnie pokazywał nam swoje kulinarne triki m.in. jak luzować kurczaka (chętni mogli poćwiczyć pod jego czujnym okiem), jak wykonać Bouquet garni, czyli wiązkę warzyw i ziół dodającej smaku wywarom, zupom, czy też sosom, składającego się z zawiniętych w liść pora, natki pietruszki, liścia laurowego, selera naciowego i świeżego tymianku, obwiązane długą, białą mocną nicią, którą przywiązuje się do ucha garnka(...)kurczaka, duża ilość porów i selera naciowego, wino białe typu Chardonnay, oraz śmietana 36 %, oraz dużej ilości żółtek, które służą do zaciągania potrawy. Obowiązkowym dodatkiem do tego dania jest makaron. oraz Sztufadę z gęsich piersi po tulusku. Najpierw gęsie piersi została zamarynowane w mieszance ziół, świeżego tymianku, tłuczonego pieprzu, goździków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDania jednogarnkowe, gulasze i wszelakie potrawki są pyszną opcją obiadową jak i ciepłą kolacją. Przygotować je możemy na rodzinne spotkania czy też jako danie do podgrzania
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTo znaczy na zrumienionych warzywach z włoszczyzny. Od lat tak robię bo przekonałam się, że wydobycie naturalnych cukrów ( karmelu) z opieczonych na suchej patelni warzyw nadaje
Buniabaje w kuchnikształt kiełbas mięsnych, ale z mięsem nie mają nic wspólnego! Vege kiełbaski białe Polsoja,są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kiełbas i mięs. Mogą być wspaniałym dodatkiem do tradycyjnych polskich zup, takich jak żurek czy barszcz, jak również stanowić samodzielne danie. Vege kiełbaski białe najlepiej smakują na gorąco – po usmażeniu, zgrillowaniu lub upieczeniu. To produkt 100 % roślinny(...)grilla, użyłam patelni do grillowania. Podobny efekt, tyle, że bez dymu i we własnym domu nawet jeśli pada. Potrzebnymi składnikami są -vege kiełbaski białe Polsoja -suszone pomidory -oliwki -jajo -makaron ugotowany,zimny -dużo koperku -oliwa z oliwek, sól morska Nastaw wody i ugotuj makaron,trzeba go następnie wychłodzić. Międzyczasie rozgrzej grill i ugrilluj Vege Kiełbaski białe Polsoja. Wymieszaj makaron
Z Kuchni Do KuchniWszelakie kasze kochałam zawsze 💗 Nigdy nie używałam jednak w kuchni pęczaku. Kojarzył mi się tylko i wyłącznie ... z przynętą na ryby 😉 No i okazuje się, że
Walijskie Pichcenienajlepsze, bo zupełnie inaczej smakują :) Uwielbiam piec pomidory, bo robi się to szybko, a danie jest bardzo podzielne, do tego pieczone pomidory są idealną bazą pod sosy, czy zupy. Kolejna patera pomidorów upieczona, A jest już pomysł na następną, ciekawa jestem jak u Was? :) U mnie bardzo wiosennie <3 Ściskam! Składniki: (na 12 porcji) 15 łyżeczek musztardy francuskiej(...)soli świeża mała papryczka chilli pokrojona w plasterki- u mnie zielona jalapeno 10-15 ml czerwonego wina- u mnie czerwone, porzeczkowe-domowe :)- pół wytrawne Dodatkowo: po 3 plasterki makaronu do lasagne po kleksie śmietany na każdą porcję po szczypcie świeżo mielonego pieprzu na każdą śmietanę blaszka/naczynie żaroodporne gałązki świeżego rozmarynu Przygotowanie: 1. Pomidory umyć dokładnie 2. Ustawiać
KreatywnePinySkładniki: 450 g pieczarek 1 cebula 1,5 litra rosołu (przepis tutaj) 4 łyżki śmietanki 18% Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę
Moje-pitraszenieRosół z domowej kury -brzmi dziwnie ale smakuje najlepiej pod słońcem. Zaczął się mój urlop a wraz z nim pobyt na wsi. Nic mnie tak nie
pieprzny smaczek