zupy z makaronem - 2997 przepisów (strona:119/200)

Gorące Kubki Knorr 181

produkty innych marek mają zazwyczaj dość zawiesistą konsystencje, nieciekawy kolor, a suszone warzywa lub makarony, które w nich pływają niezachęcają zazwyczaj do jedzenia. Tu jest odwrotnie, wszystko przyciąga, od fantastycznego zapachu, po fajną konsystencje, na wyglądzie kończąc. No, ale najważniejsze… smak? Smak zdecydowanie fantastyczny. Zupa cebulowa z prawdziwą nutą cebuli, barszcz czerwony aż kipi burakami, a ogórkowa niemal

Kolizje Smaków
Warzywa w mleku kokosowym z basmati, co wege w Biedronce + ceny 196

kasza orkiszowa,  - paluszki chlebowe Grissini ,  -  czekolada Lindt Excellence , -  zupy-krem (mrożonki), - baton owocowy Vitanella (chyba jedyny słodycz w całym sklepie, który nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych barwników, konserwantów ani innych ulepszaczy). GOTOWE MIESZANKI LIŚCIASTYCH WARZYW I KIEŁKÓW (WEGAŃSKIE)     KASZE, RYŻ, MAKARONY, STRĄCZKOWE (WEGAŃSKIE) NA ŚNIADANIE NAPOJE (WEGAŃSKIE) PASTY DO PIECZYWA (WEGAŃSKIE) PESTKI

Qlinarnie i Qlinarnie
Zupa gulasz 182

wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i dolać tyle wody, by całość miała konsystencję gęstej zupy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem,posypać natką , podawać z białym pieczywem.Daję więcej kminku i czosnku niż w przepisie. Pod koniec gotowania można dodać drobny makaron w kształcie ryżu

Stare Gary
Zupa grzybowa na kiełbasie jałowcowej. 184

małe pętko  Kiełbasy jałowcowej Tradycyjne Jadło 1/2 szklanki makronu muszelki 4/5 ziemniaków 2 małe marchewki     1 pietruszka korzeń kawałek selera korzeń  pęczek włoszczyzny do zup ( pietruszka, por, seler)  6 suszonych grzybów 2,5 l wody domowa Vegeta do smaku pieprz do smaku 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku 100 ml śmietanki 12 % Wykonanie :   Grzyby zalewamy(...)suszony lubczyk.Gotujemy, dolewamy resztę wody.  Gdy ziemniaki będą jeszcze lekko twardawe wsypujemy makaron. Gotujemy aż ziemniaki i makaron zmiękną. Jeżeli woda Wam za szybko odparuje możecie jeszcze dolać, oczywiście musi się zagotować. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę zabielamy śmietanką lub mlekiem jak wolicie, tak około 100 ml. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
TU I TAM nr 21. Zupa na stole! Bulion z kamyków i przykucanka Karolki. Z kwaśnego mleka. 196

danie, pełne niezwykłych wcieleń, smaków i inspiracji. Ugotowałyśmy dla Was zupę - siadajcie i częstujcie się!  Bulion z kamyków - prawda czy fałsz? Otóż, choć trudno w to uwierzyć, istnieje zupa, którą gotuje się z ... kamyków! Pisze o niej Pier Luigi Manachini w eseju " Bulion z kamyków " opublikowanym w książce " Slow Food - produkty regionalne robią karierę" . " Głównym składnikiem były 'gąbczaste' kamyki(...)który po ugotowaniu filtrowano przez kawałek materiału, aby usunąć ziarenka piasku i podawano bardzo gorący z dodatkiem krótkiego makaronu, a czasem także z niewielką ilością oliwy. " * Można zatem śmiało powiedzieć, że nie ma rzeczy, z której nie dałoby się ugotować zupy. To danie daje bowiem wyjątkowo duże, niemal nieograniczone pole do popisu. Nie wymaga ścisłych receptur, najczęściej bowiem kierujemy się

KUCHARNIA
Zapiekanka ziemniaczana z brokułami i szynką 343

Zapiekanka ziemniaczana z brokułami i szynką...Plasterki ziemniaków. Zielone, różyczki brokuła.Wędlina pokrojona w kostkę. Sos śmietanowo-cebulowy.Na wierzchu roztopiona i ciągliwa mozzarella.A

Gospodyni Miejska
Sos mięsny do makaronu 154

Poniższy przepis jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną wołowiną. Ta umiędzynarodowiona wersja

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa z curry 133

oprócz curry), gotujemy do miękkości, wyjmujemy na talerzyk. Uzupełniamy wywar, wsypujemy makaron (ja makaron gotuję oddzielnie), warzywa, gotujemy wszystko do miękkości. Wkładamy mięsko z powrotem. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy, sporządzamy złotą zasmażkę, rozprowadzamy ją szybko z 0,5 szklanki zimnego mleka, wlewamy do zupy, zagotowujemy, wsypujemy curry i dolewamy resztę mleka, zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy i dodajemy natkę

Cukiernia Pychotki
Zupa z soczewicy 135

rodzinną atmosferę.  Sklep jest bardzo dobrze wyposażony posiada wiele rodzajów mąk, kasz, makaronów i przypraw.  Większość warzyw pochodzi z pobliskiej okolicy. Są tez produkty regionalne takie jak ser, oleje czy wina.Ja zakupiłem w nim czerwoną soczewice  postanowiłem z niej ugotować zupę.Składniki: Szklanka czerwonej soczewicy, Puszka pomidorów, Cebula, Czosnek, Bulion warzywny 1 litr Bazylia, Olej z oliwek

cookpl
Rosół z indyka 181

Kiedyś moja mama znalazła w sieci przepis na pyszny rosół gotowany na udku z indyka. Prezentowany przepis na chyba najbardziej popularną, niedzielną zupę to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego rosołu, gotowanego na porcjach rosołowych. Zachęcam do wypróbowania! Rosół z indyka Składniki: udko z indyka, cebula, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, pietruszka, plaster selera, por, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, szczypta(...)będą nam już potrzebne, natomiast marchewkę kroimy na mniejsze kawałeczki i obieramy mięso z kości. Rosół podajemy z makaronem, marchewką i mięsem z indyka oraz posypujemy natką pietruszki. Rada: Jeżeli rosół wyda Wam się zbyt blady możemy dodać do zupy trochę mniej niż 1/2 łyżeczki kurkumy. Smacznego

paapilotkaa
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 148

pasta z białej fasoli cannellini ; blog: Smakołyki Angeli Wegański "smalec" z fasoli ; blog: Domowe gotowanie Krem z fasoli ; blog: Co w kredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku ; blog: Czerwień i błękit Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli ; blog(...)stóp Benbulbena Sałatka z buraków i czerwonej fasoli ; blog: Mops w kuchni Minestrone z fasolką i makaronem ; blog: lejdi of the house Biała fasola z pietruszką i papryką ; blog: teczasmakow SOCZEWICA Krem z marchwi z pomarańczową soczewicą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa z czerwonej soczewicy z batatem i wędzoną papryką ; blog: Twins Pot Soczewica Bieługa w pomidorowo-kokosowo

Weekendy w domu i ogrodzie
Krem dyniowy ze słomką ptysiową 137

ochoty na ciężkie dania obiadowe, lecz sięgam po sprawdzony patent na zupę warzywną , którą miksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet.  Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy

Grunt to przepis!
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 144

kościach z dodatkiem warzyw, ma gęstą i dość tłustą konsystencję. Ramen podawany jest z mięsem. Restauracja Ichiran Osaka – Tonkotsu ramen: zupa gotowana na wieprzowych kościach z dodatkiem warzyw, ma gęstą i dość tłustą konsystencję. Podawany jest z mięsem i makaronem. Ramen to powszechnie spożywana potrawa w Japonii. Restauracja Ichiran. Fukuoka  – Tonkotsu ramen z mięsem, zieloną cebulką i makaronem. Dzielnica

Kuchcik gotuje
Parmezan - skład, historia, produkcja 175

euro. Z CZYM PODAWAĆ Parmezan jest najlepszym dodatkiem do wina. Swoim doskonałym smakiem może uwiecznić dania z sałat, makaronów czy mięs. Jest doskonały do warzyw i owoców, np. gruszek lub jabłek. Starty parmezan idealnie nadaje się do zup, risotto, spaghetti. źródło: smakizycia.pl WARTOŚCI ODŻYWCZE W parmezanie mamy mnóstwo wzbogacających nasz organizm witamin i minerałów. Począwszy od fosforu, magnezu, sodu, wapnia

Gotuję Testuję
Wytrawne 170

jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem

Biały fartuszek

Proponowane wyszukiwania