Robicie torty? Ja robię, jak tylko jest okazja i bardzo to lubię. Najczęściej na pytanie jaki tort zrobić pada odpowiedź malinowy. Też bardzo go lubię, ale
Polska ZupaKiedy tylko zobaczyłam dżem prozdrowotny Łowicza z rokitnika, od razu wiedziałam, że świetnie będzie się komponował z serem. Potem go kupiłam, spróbowałam i już wiedziałam jak
Polska ZupaDzisiaj chciałam zaprosić was na bardzo zimowe danie. Skład garnka może się zmieniać w zaleznosci od tego co akurat znajdziecie w swojej lodówce i spiżarni. Jeżeli
Polska ZupaBardzo łagodny kurczak z dodatkiem indyjskich przypraw. Tym którzy lubią bardziej ostro, proponuję dodać do sosu chili w proszku. Przepis zaczerpnięty z tego bloga. 500 g
Polska ZupaProste, łatwe w wykonaniu, zdrowe, a jakby tego było mało to jeszcze pyszne. Jedno z moich ulubionych szybkich dań. Polecam, jeżeli go jeszcze nie znacie spróbujcie
Polska ZupaZimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako
Polska ZupaZimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako
Polska ZupaWegańska zupa mleczna to doskonały pomysł na zdrowe śniadanie. Zrobiłam j ą z mleka sojowego o smaku waniliowym i połączyłam z dżemem z czarnego bzu, który nada ł zupie ciekawego smaku i pięknej barwy. Głównym składnikiem zupy jest niezwykle zdrowa quinoa czyli komosa ryżowa, którą połączyłam(...)orzechami pekan i borówkami. Miseczka takiej zupy doda nam mnóstwo cennych witamin i minerałów 💪💪 Smacznego ! Składniki: mleko sojowe (waniliowe) 1,5 szklanki, quinoa pół szklanki, woda 1 szklanka, dżem 100% z owoców czarny bez Łowicz 2 łyżki, borówki 100 g, orzechy pekan 2 garście, Sposób przygotowania: Quinoa zalewamy
kulinarne odsłony patiZimą kiedy ilość krajowych warzyw jest znacznie ograniczona, polecam czerwoną kapustę. Z jej pomocą można wyczarować wiele pysznych dań. Pieczoną z serem pleśniowym można podawać jako
Polska ZupaZupa z indyka i shitake Zupa powstała z potrzeby chwili , jak już pisałam moje nowe hobby , uprawa grzybów, nabrało nie oczekiwanego rozmachu i przerosło oczekiwania . Przerosło , wylazło , rozlazło ..generalnie mamy więcej grzybów niż w Borach Tucholskich " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Fajnie tak mieć grzybobranie w środku(...)mięsny smak więc idealnie współgrają z indykiem. Dobrze , ale coś też trzeba z nich zrobić , były już smażone , duszone , a’la schabowy itp . Czas na lekką i pyszną zupę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki dla 4 osób : 2 golonki indycze 0,6 kg shitake
Ogrodnik w podróżyProste, łatwe w wykonaniu, zdrowe, a jakby tego było mało to jeszcze pyszne. Jedno z moich ulubionych szybkich dań. Polecam, jeżeli go jeszcze nie znacie spróbujcie
Polska ZupaZupa krem z czerwonej soczewicy i papryki Jest to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych zarazem, zup wegetariańskich . Nie oczywiście ,że nie jestem wegetarianką , o czym świadczy , choćby ilość, mięsnych wpisów na blogu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale wbrew ,na szczęście zdrowym ,żołądkom moich dzieci , mój nie jest już tak liberalny i czasami potrzebuje czegoś(...)lekkiego , a zupy są doskonałe . Prosta i szybka zupa , o nietuzinkowym smaku , na każdą porę roku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 czerwone papryki – mięsiste 5 szklanek wody 3 kostki rosołowe jarzynowe 1 duża marchewka lub dwie mniejsze 1 średnia cebula 1 ziemniak 1 łyżka klarowanego masła
Ogrodnik w podróżyBardzo łagodny kurczak z dodatkiem indyjskich przypraw. Tym którzy lubią bardziej ostro, proponuję dodać do sosu chili w proszku. Przepis zaczerpnięty z tego bloga. 500 g
Polska ZupaKapuśniak to zupa, która króluje w sezonie zimowym na moim stole dość często. W sezonie wiosennym często przygotowuję lżejszą wersję tej zupy. Gdy jednak pogoda za oknem nie rozpieszcza to zupa musi być sycąca i treściwa. Taki właśnie jest kapuśniak z pęczakiem. Pyszny i aromatyczny. Składniki: mięso na wywar ( u mnie dwa żeberka) wędzone kości 25 dag wędzonego boczku(...)cebula się zeszkli. Kaszę przepłukujemy pod bieżącą wodą na sicie. Po ugotowaniu wywaru wyjmujemy mięso i włoszczyznę. Mięso oddzielamy od kości i rozdrabniamy. Dokładamy do garnka z wywarem. Do zupy dodajemy boczek z cebulą i kaszę. Gotujemy przez ok. 10-15 minut (do czasu aż kasza stanie się miękka. Dokładamy ugotowaną kapustę. Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Pobite gary BarbaryDzisiaj chciałam zaprosić was na bardzo zimowe danie. Skład garnka może się zmieniać w zaleznosci od tego co akurat znajdziecie w swojej lodówce i spiżarni. Jeżeli
Polska Zupa