I rada: mroźmy kurki! W środku zimy jajecznica z kurkami albo kartoflanka z nimi smakuje najlepiej! I proszę pamiętać: kurki przed zamrożeniem należy podgotować - inaczej po
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Przyznam szczerze, że nie przepadam za chłodnikami i nigdy nie rozumiałam dlaczego ktoś może lubić jeść płynną mizerię, czyli chłodnik ogórkowy. Wczoraj zrozumiałam - w taki upał
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Pycha! W zasadzie tyle mogłoby posłużyć za rekomendację... I niech posłuży ;) Wiem, ze dziś dzień Czerwonego Świętego Mikołaja. Ale wiecie, ze pierwotnie tenże święty, chadzał w
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Obiecałam, więc zamieszczam: drugi krem z marchwi. Słodkawy, aromatyczny... Ciekawe czy bardziej zasmakuje Wam ten, czy ten z miodem, imbirem i pieczonym czosnkiem ? Składniki: 1 duża
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Pomidory, to jeden z moich ulubionych i podstawowych składników kuchni i basta! Rozgrzewający krem a'la Gordon Ramsay to idealne danie na naszą zimową porę roku
Pause Gotowanie!Bardzo rozgrzewające, wyjątkowo pikantne danie. Idealne na mroźne dni. Obecność papryczki chilli przyśpiesza nasz metabolizm. Danie bardzo łatwe do przygotowania, niestety wymaga kilku orientalnych składników, ale
Moja DelicjaBez odpowiedniego fundamentu, każdy dom w końcu runie. Bez odpowiedniej bazy, każda potrawa w końcu nie będzie smakować. W wielu moich recepturach pojawia się bulion warzywny
W kuchni Karmel-itkiMój mąż ,,przypomniał " sobie,że dawno nie było u Nas tej zupki i tak oto jest. Na specjalne życzenie, choć i ja też bardzo lubię Składniki
Z Majeczką w kuchniCo tu dużo pisać, fasolka po bretońsku jest chyba wszystkim dobrze znana, bo to takie nasze kultowe polskie danie :) No, a poniżej mój przepis, który dzisiaj
Smakowy RajChili con carne pierwszy raz pojawiło się na moim stole, gdy dostaliśmy fix do tego tajemniczego dania. Musze przyznać, że było to najostrzejsze danie, które w
Smakowy RajCoś dla wszystkich, którzy szukają innego pomysłu na śniadanie niż kanapki :) Składniki: 3 łyżki otrębów pszennych 2 łyżki otrębów owsianych 4 łyżki płatków owsianych 1 szklanka
Smakowy RajNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam smak soczystej papryki i pomidorów, dlatego lubię robić leczo :) Ta wersja jest nieco inna niż zawsze, gdyż zmieniona o
Smakowy Raj