Bigos w moim domu zawsze tworzy się przez dwa dni, a na następne dwa lubię go ostawić w chłodne miejsce, po takim czasie smakuje najlepiej! Składniki
Apetyczna babeczkaGorące, sycące i energetyczne danie z soi zostało przeze mnie skomponowane i choć nie jestem wegetarianką ani weganką to w tej potrawie zakochałam się po
Apetyczna babeczkaOwocowy Raj obdarował mnie pyszną fasolą, więc powstała gorąca, sycąca grochówka :) Składniki: 50 dag fasoli karłowej Jasia 2 ząbki czosnku 1-2 marchewki kawałek
Apetyczna babeczkaStrogonow z papr yką i pieczarkami SKŁADNIKI: 1 kg polędwica wołowa, sól, 1,5 l woda, 1 łyżka mąka, 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy, 1 słoik mały
Kuchnia DanusiCzerwony barszczyk SKŁADNIKI: 600 g buraki czerwone pokrojone w plastry, sól, kwasek cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnek 1 łyżeczka cukier, 0,5
Kuchnia DanusiLubicie zupki owocowe? Jedni je uwielbiają, a dla innych jest to kompot z makaronem :) Ale co może być lepszego na takie upały jak pyszna zupka
Aga w kuchniPyszny, domowy rosołek z przypaloną cebulką, która nada całości idealny smak... Rosół dekorujemy gwiazdkowymi marchewkami... jak je zrobiłam? Ugotowaną marchewkę pokroiłam w plasterki i
Aga w kuchniSkładniki: 1/4 wiejskiej kury, 1/2 opakowanie włoszczyzny, 1 cebula, 3 litrów zimnej wody, 3 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 3 ziarenek pieprzu , 1/2 łyżeczki soli
Aga w kuchniSkładniki: 500 g grochu łuskanego Kupiec, 3 litry zimnej wody, 700 g żeberek, 1 kiełbasa, 200 g boczku, 4 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 selera
Aga w kuchniIdealna zupka na upalne dni, której przygotowanie nie zajmie więcej 7 min, a będzie smakowała po prostu przepysznie! Składniki: 500 g marynowanych buraczków (startych) 1 l
Kuchnia ŁukaszaSezon na dynie w pełni więc i ja przygotowałam coś ciekawego. Po za kupie dyni długo zastanawiałam się co z nią zrobić, wszędzie pojawiają się kremy
Niezły MłynekTaki barszczyk najbardziej lubi moja rodzinka. Koniecznie musi być zabielany śmietaną. Można go podawać z ziemniakami lub jako dodatek do krokietów czy pasztecików. składniki: 1
Monia miesza i gotujePrzepyszny krem z pieczonych warzyw -pomidory, papryka, cebula i czosnek nadają mu wspaniały smak, a zapach w domu przy przygotowywaniu jest po prostu obłędny..
Moje Kuchenne RewelacjeW sezonie mrożę zawsze kilka pęczków botwinki do wykorzystania jesienią, zimą czy wczesną wiosną. Gotuję ją wtedy trochę jak barszcz tzn. na bulionie z ziemniakami . Czytaj
Buniabaje w kuchniChłodnik powstał na szybko i był trochę eksperymentalny, bo do tej pory nigdy go nie robiłam z ogórka. Myślę, że eksperyment się udał, ale będę
Kulinarne przygody Gatity