Składniki: 1 korpus z kury 500 g wołowiny-szponder 3 l wody 4 średnie marchewki 1 seler 1 mały por 2 średnie pietruszki 1 cebula 1
O kuchni z uczuciemSkładniki 5 - 6 dużych ziemniaków 5 dużych pomidorów lub 2 puszki krojonych pomidorów 1 duża pokrojona w cienkie paski czerwona papryka 1 litr przecieru
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŻurek na wędzonym boczku i najlepszym domowym zakwasie. Żurek był tak smaczny, że na pewno częściej będę robiła domowy zakwas i żurek... Świetnie smakuje także z
Czerwień i błękitDzisiaj ugotowałam przepyszną zupkę krem z marchwi i grochu, przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Russell Hobbs, która dała mi do przetestowania blender Aura 6w1
Tanio szybko zdrowoKrem z buraka zrobiłam dziś pierwszy raz. Chyba najważniejszą przyprawą z całego przepisu jest tymianek i czosnek. Boże jak to cudnie pachnie podczas smażenia. Całość smakuje
pieprzny smaczekWitajcie po świętach. Czy udało się Wam nie przejeść? Nie brać dokładek? Nie sięgnąć po czwarty kawałek sernika? Bo pogoda spacerom nie sprzyjała, to fakt. Choć
Gotuj z Blue RavenGulasz to jedno z tych dań, które najlepiej smakują następnego dnia. Idealnie zatem nadaje się do odgrzewania dla tych, którzy późno wracają do domu i potrzebują
Weekendy w domu i ogrodzieŻurek jednoznacznie kojarzy się z Wielkanocą. Najważniejszym jego elementem jest dobry zakwas - oczywiście najlepiej domowy,wyjątkowego smaku nadają suszone grzybki oraz chrzan i nie może
Symfonia smakowaWielkanoc coraz bliżej, zakwas na żurek gotowy ..... ........bo bez żurku lub białego barszczu sie nie obejdzie. Składniki: pęczek włoszczyzny ok. 400 g białej
Zakamarki mojej kuchniW nawiązaniu do żurku, który pojawił się na blogu kilka dni temu, chciałam podzielić się z Wami przepisem na domowy zakwas. Spotkałam się z głosami że
Pyry na GazBuraki..,mało kto z nas wie, że te o to warzywa zawierają wiele witamin i minerałów, odkwaszają organizm, są przeciwrakowe, obniżają ciśnienie, zawierają dużo błonnika i
Pause Gotowanie!Gdy za kuchennym oknem pojawiają się na kasztanie pierwsze pąki, to nieomylny znak - wiosna jest tuż tuż. A z wiosną i nadchodzącym po niej latem
W poszukiwaniu inspiracjiPrzepis dostałam od brata, ale i tak pomajstrowałam w proporcjach :) Żurek przepyszny! Składniki: 300 gramów białej kiełbasy (surowej lub parzonej, ja miałam surową) 500 ml zakwasu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDziś na blogu pojawia się kolejna odsłona zakwasu na żur, tym razem przygotowana na bazie mąki razowej pszennej typ 2000. Zakwas jest gęsty, bo w
Kulinarne przygody Gatity